maanantai 10. lokakuuta 2016Edinburgh-Amsterdam-Helsinki-Lahti


9.10.2016 
Tää ystävyys ei raukene, vaan kestää ainiaan.
On suuri silloin riemumme, kun jälleen kohdataan.

Näin riimitteli skotlantilainen Robert Burns maailmankuulussa laulussaan Auld Lang Syne. 


Emmi ja Robert


Tällaisissa tunnelmissa hyvästelivät Lahden steinerkoulun ysiluokkalaiset  isäntänsä Edinburghin lentokenttäjunan päätepysäkillä varhain lauantaiaamuna.

Koskettavien hyvästien jälkeen Lahden yseillä oli kuitenkin vielä yksi rasti jäljellä - nimittäin Amsterdam.

Kaunis Amsterdam kiehtoi kanaaleineen ja vinoine taloineen, hämmästytti kahviloineen ja pisti myös miettimään. Pysähtyminen Anne Frankin talon edustalla konkretisoi yhden viime vuosisadan koskettavimmista kohtaloista.
Valitettavasti ryhmällämme ei ollut aikaa tutustua Amstelin suistoon rakennettuun kauniiseen kaupunkiin tarkemmin vaan jouduimme lähtemään paluulennolle jo muutaman kaupungissa vietetyn tunnin jälkeen.

Lahteen palasimme väsyneinä mutta satoja kokemuksia rikkaampina.Matkan aikana koettiin monta hienoa elämystä ja opittiin monia uusia asioita Skotlannin luonnosta ja kulttuurista. Tärkeimpinä asioina mieliimme kuitenkin jäivät sydämelliset isäntämme Karin, Foppe ja Nick sekä Edinburghin steinerkoulun ysi- ja kymppiluokkalaiset.Lahden steinerkoulun ysiluokka sekä opettajat Kirsi ja Joonas jäävätkin innolla odottamaan edinburghilaisten ensi vuoden vastavierailua.

For auld lang syne, my dear,
for auld lang syne,
we'll take a cup of kindness yet,
for auld lang syne.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti